Stavení | Šakvice
2018
Team:
Martin Pagáč, David Menšík, Petr Skrušný
Vizualizace:
Martin Pagáč, David Menšík
Investor:
Soukromá osoba
Typologie:
Rodinný dům

Návrh řešení rekonstrukce rodinného domu v Šakvicích upravuje první nadzemní podlaží a využívá dvorní část jako pobytovou plochu pro obyvatele domu. Celková hmota objektu zůstává zachována. V patře, které sloužilo jako půdní prostor, došlo k vložení tří ložnic. Pro hlavní ložnici zde byla vytvořena terasa, která umožňuje panoramatický výhled na okolí a vrcholy Pálavy, ovšem je opticky chráněná štítem s doplněním o stínící prvky.

Pro vyřešení propojení mezi podlažími bylo na místo zimní zahrady navrženo schodiště s novým zastřešením kopírujícím tvar dvorního štítu. Dominantní místností v prvním podlaží je spojená kuchyň s jídelní částí a obývacím pokojem, které jsou přímo propojeny se dvorem. Řešení vychází z okolní zástavby rodinných domů charakteristických pro oblast jižní Moravy.