Byt Slatina | Brno
2008
Team:
Ing. arch. Petr Skrušný, Petr Skrušný
Fotografie:
Ing. arch. Petr Skrušný
Investor:
Soukromá osoba
Typologie:
Interiér

Byt se nachází v posledním čtvrtém podlaží, nově postaveného, bytového domu v městské části Brno Slatina. Jedná se o třípokojový nárožní byt s celoprosklenou západní fasádou a s výhledem na Slatinské náměstí. V bytovém domě se nachází podzemní parkovací stání, sklepní koje a v přízemí pak občanská vybavenost. Vstupní hala bytu je navržena jako šatní prostor, který navazuje skrz skleněné dveře na kuchyňský kout s obývacím pokojem. Místnost je obdélného půdorysu, přičemž dvě stěny tvoří celoprosklené okenní výplně s výhledem na náměstí. Západní slunce je zde stíněno venkovními elektrickými žaluziemi, které dodávají celému bytu jistou intimitu a ochranu před okolím. Na hlavní obytný prostor navazuje dětský pokoj se západní orientací, dále pak ložnice rodičů se skleněnou privátní koupelnou a lodžií na východní straně.

Dominantou koupelny, je na atypická vana z kamenných travertinových desek s prosklenou čelní stěnou, dále skleněný sprchový kout a umyvadla z litého korianu. Kuchyňská linka je provedena ve vysokém lesku s chromovými doplňky, které jsou využity v celém bytě. Pracovní deska z korianu je použita díky svému minimu spár a jednoduché údržbě. Navazuje na velkoplošné dýhované stěny, ve kterých jsou zabudovány úložné prostory na míru a dveřní otvory. Podlaha z přírodního marmolea je v neutrální béžové barvě, která nijak nenarušuje celý charakter prostoru a nechá tak vyniknout jednotlivým doplňkům.