Wellness | Klobouky u Brna
2019
Team:
Pavel Hodek, David Menšík
Autoři:
David Menšík, Petr Skrušný
Vizualizace:
David Menšík
Investor:
Soukromá osoba
Typologie:
Wellness, Hotel, Restaurace
Výsledek soutěže:
1. místo

Naše kancelář se účastnila vyzvané soutěže na rekonverzi budovy v čele náměstí Míru v Kloboucích u Brna. Původní objekt měl být očištěn na podstatu nosného skeletu a přetvořen na wellness hotel s restaurací. I přesto, že nebylo podmínkou se vázat na charakter původního objektu, jsme se rozhodli původní stavbu, která je již spjatá s místem samotným, do nového návrhu promítnou. Původní závětří objektu bylo přetvořeno zpřístupněním prvního podlaží na arkádovou lodžii sloužící hostům wellness výhledem na náměstí. Již zmíněné první podlaží bylo zpřístupněno odstraněním rampy vedoucí k původnímu vstupu ve druhém podlaží. Budova tak opticky získává větší průčelí a fasádní prostor i bez změny výšky objektu.

Materiálově průčelí budovy doplňuje přísně racionální charakter fasády. Pomyslné překlady a římsy jsou na fasádě znázorněny obkladem z tureckého travertinu. Zbytek budovy je oděn do obkladu z cihelných pásků. Rozměrné otvory, které umožnil skeletový systém, jsou pak vyplněny chicagskými hliníkovými okny v mosazném odstínu champagne.